Assalamualaikum..

Selama ni kita duk tengok je orang duk bercerita mengenai penyakit darah tinggi. Tak di hirau sangat sebab tak ada lagi keluarga yang dapat penyakit darah tinggi.

Tapi baru baru ni, dapat berita my MOM kena darah tinggi. Pelik sebenarnya sebab selama ni tak cukup darah, tiba tiba ada darah tinggi. Kalau ikut bacaan memang tinggi. Lupa dah berapa..

— Cara bacaan darah tinggi

Bila tanya di fanpage, ramai mencadangkan untuk makan / minum cincau untuk kurangkan darah tinggi. Bila aku google, ternyata banyak cerita di copy paste dalam blog malah cerita yang sama setiap orang. Tapi ada juga yang menceritakan pengalaman sendiri dan keberkesanan cincau untuk kurangkan darah tinggi.

So untuk membuktikan, aku suruh my MOM minum cincau..  Aku sendiri yang beli cincau dekat Sabasun Terengganu untuk my MOM buat air. Masa tuh aku cuti raya Haji ada la masa untuk tengok tengok kan my MOM.. Tapi sehari sebelum aku balik Kuala Lumpur baru aku sempat beli cincau tersebut.

Sekarang aku dah kat KL, agak agak ada pengurangan tak darah tinggi? Tunggu aku dapat comfirmation dari my MOM dulu. Tengok macam mana. Tapi untuk mereka yang nak mencuba dulu, boleh cuba sendiri minum cincau dan tengok perubahan selepas 1 atau 2 bulan.

Menurut kata orang juga, cincau tak boleh minum hari hari sebab sejuk. So di sarankan makan 2 hari 1 kali.

Selamat mencuba. Kalau pernah cuba, cuba kongsikan di bahagian komen apa perubahan pada anda atau tiada perubahan?

One thought on “Petua Kurangkan Tekanan Darah Tinggi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge