Hi,

Menjelang beberapa hari lagi, Festival Konvokesyen Universiti Malaya 2014 akan bermula. Aku adalah salah seorang graduan yang meraikan hari Konvokesyen.

Memandangkan ini sejarah dalam keluarga kami dimana 2 orang ahli keluarga akan berkonvo di UM serentak, terpaksa mencari homestay berdekatan Universiti Malaya.

Tak boleh nak sewa hotel, sebab ramai. Jadi cari homestay la senang. Boleh duk ramai-ramai satu keluarga besar.

5 lokasi homestay berdekatan Universiti Malaya

  • Petaling Jaya
  • Pantai Dalam
  • Bangsar
  • Jalan Klang Lama
  • Damansara
  • Jalan Syed Putra

Kelima-lima menjadi tumpuan untuk menyewa homestay semasa hari konvokesyen Universiti Malaya akan tetapi homestay di beberapa kawasan ni mungkin mempunyai harga sewaan harian yang agak tinggi antara RM200- RM500 sehari.

7 Homestay di Kuala Lumpur Berdekatan UM

1- Mutiara Homestay, Jalan Klang Lama

Lokasi :
Mutiara Apartment,
Taman Pasir Permata,
Batu 3 1/2, Jalan Klang Lama,
58200 Kuala Lumpur.

(Coordinates: N03°04.958′ / E101°40.089′)

Sewa : RM170/night

Azhar : 013-3234 885
Fazilah : 019-2028 460

Untuk maklumat lengkap : Ibilik

2- Guest House Kuala Lumpur

Lokasi:
Lorong Syed Putra Kiri,
off Jalan Syed Putra,
Kuala Lumpur.

Harga : RM200/night, Next day RM150

Contact : 0123443897

Maklumat lanjut www.kualalumpur-apartment.com

3- Homestay Damansara Jaya

Lokasi:
No. 114, Jalan SS22/2,
Damansara Jaya,
Petaling Jaya,
Selangor.

Harga : RM350/night

Maklumat lanjut : iBilik

4- Apartment Millennium Place

Lokasi:
Millennium Place,
Jalan 14/1,
Seksyen 14,
Petaling Jaya,
Selangor.

Harga : RM200

Maklumat lanjut : iBilik

5- Norsma Homestay

Lokasi:
Palma Perak Apartment,
No. 209A, Jalan Cecawi 6/6,
Kota Damansara,
Selangor.

Harga : RM200

Maklumat lanjut : iBilik

6- A&F Homestay @ Tropics F26

Lokasi:
Tropics @ Tropicana City Mall,
Jalan SS 20/27,
Petaling Jaya,
Selangor.

Harga : RM250/night

Maklumat lanjut : iBilik

7-Homestay At Park Avenue PJ South (For Muslims)

Lokasi:
Petaling Utama, Petaling Jaya

Harga : RM250/night

Maklumat Lanjut : iBilik

 

Kalau ikutkan banyak sebenarnya, murah dengan mahal je. Nak tengok lagi banyak homestay di Kuala Lumpur boleh ke link berikut : Homestay di Kuala Lumpur.

Oh, by the way, nanti kami akan stay dekat Mutiara Homestay. 3 hari 2 malam. hehe. Selamat mencari homestay!

 

2 thoughts on “Homestay di Kuala Lumpur sempena Hari Konvokesyen Universiti Malaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge