Category Archives: TIP-TIP

Baby Sitter : Tips kebahkan demam baby Alisya

Tips cepat kebah demam baby Alisya 2

Alisya. Itu je nama yang aku tahu. Nama penuh tak tau. Keluarga aku ambil Alisya jadi anak angkat. Sebab rumah dah sunyi. Lagipon sekarang kami tak jaga sepupu-sepupu aku dah. Jadi kami ambil Alisya untuk dijaga sebab mak dan ayah dia ada baby kecil lagi selepas Alisya. Suka ada adik yang kecil macam baby Alisya. Tapi kadang geram [baca lagi…]

Tips Untuk Melupakan Si Dia… Elok la di cuba..

Assalamualaikum… Berjalan jalan, terjumpa entry ni.. Dari seorang hamba Allah , pemilik blog wooferstorm.. Ni adalah sekadar tips..  Tips Untuk Melupakan Si Dia… keberkesanannya Wallahualam.. Lain orang lain kesannya.. Tapi kalau nak try boleh laaa….jom baca Tips Untuk Melupakan Si Dia # Jangan hubungi dia lagi & seboleh-bolehnya andai dia  menghubungi  kamu,elak berbual  panjang.cakap yg perlu shaja. [baca lagi…]

Tips Memilih Pasangan Hidup dari Ustaz Azhar

Assalmualaikum.. Rajin pulak aku nak bagi tips kat korang.. Haha.. Tips ini di ambil dari UAI yang sekarang dah kahwin tiga. Alhamdulillah.. Rezeki UAI.. Hehe.. Yang nak cuba tambah lagi boleh gak. Cuba tips ni.. Hahaha…. Isteri yang baca ni, jaga jaga dengan suami anda.. hahahaha.. Antara tips yang oleh di gunakan untuk memilih pasangan [baca lagi…]

Tips Jadi Suami Soleh

Assalamualaikum..Woot woot.. hahaha.. Hari ni kita masuk bab bab soleh solehah sikit.. Hari ni kan Jumaat. So elok la manfaat kan jumaat yang ada ni masuk bab agama sikit sikit. Yes, as you know semua perempuan nak suami yang soleh. Aku pun nak suami yang soleh, yang boleh bimbing kan aku. Tapi sebelum nak tuh, [baca lagi…]

Tips Jadi Bapa Yang Terhebat

TIP JADI BAPA YANG TERHEBAT 1. Jadi Pendengar Yang Baik Anak-anak kecil sewaktu tumbesarannya amat aktif. Di usia inilah mereka banyak bercakap dan bertanya. Dalam kajian mengatakan kanak-kanak akan bertanya 20 soalan sehari secara berulang kepada ibu dan bapanya. Maka peranan anda adalah menjadi seorang pendengar yang setia. Sentiasa melayannya bercakap dan menjawab segala pertanyaannya [baca lagi…]

Tips Nak Hadapi Lelaki Merajuk.. Macam mana weh?

Assalamualaikum… Lelaki merajuk? Terasa macam nak bagi kaki je… haAHAHAHAHA…  Aku baru baca kat blog cinta, ada orang cakap, lelaki adalah manusia paling kuat merajuk.. Betul ke weh? Sebab apa Lelaki  merajuk? Macam biasa la, lelaki kalau merajuk mesti sebab perselisihan faham dan pergaduhan. Takde sebab lain. Dan biasanya berkaitan dengan EGO yang meninggi tuh.. [baca lagi…]

Tips Jumpa Bakal Mertua Untuk Pihak Perempuan

Dalam entry ni nak share sikit pasal tips jumpa bakal mertua untuk pihak perempuan.. hahahha… kenapa pihak perempuan je? sebab aku kan perempuan.. hehehe.. Ada 5 tips aku nak kongsi.. Korang boleh praktikkan ya.. hehehe…  yang lelak nanti aku suruh beliau tuliskan.. hehehe 1)  Restu Ibu Bapa Restu ibu bapa ni penting untuk mereka yang [baca lagi…]