Category Archives: TIP-TIP

10 tips memikat LELAKI Idaman Anda!

10 tips memikat LELAKI Idaman Anda!

Hahah.. tetiba nak bagitau 10 tips memikat LELAKI Idaman! Tak kira la lelaki tu sado ke tak sado. Janji lelaki tu lelaki idaman anda. Tapi bagi aku la, aku leh suka lelaki pikat perempuan. Tapi tak ada salah pun kalau nak pikat lelaki. Konon konon nak cari yang sama standard la.. Almaklum la, sekarang ni ramai [baca lagi…]

Cara Buat Aduan Barang Pos Laju Rosak dan Hilang

Aduan Pos-Laju Barang Rosak dan lambat sampai, rosak dan hilang

Hi, Satu lagi isu yang semakin teruk semakin menjadi-jadi. Kejujuran seorang pekerja Pos Laju dan Pos Malaysia.  dimana barang pos laju tak sampai, barang pos laju rosak dan barang pos laju hilang. Ramai juga blogger yang kena apabila client hantar barang nak review, bila sampai barang dah di buka, dan ada diantaranya barang rosak serta [baca lagi…]

5 Tips Melebatkan Rambut Dengan Mudah & Berkesan

Rawatan Rambut CitySkin MediSpa Hair Rich

Hi, Tak perlu panjang cerita, sebelum saya bagi tips, saya kongsikan sebab utama rambut menipis dan kering. 5 Sebab UTAMA Rambut Nipis dan Kering 1- Rebonding Rebonding acap kali boleh merosakkan rambut. Memang tidak dinafikan, melakukan teknik rebonding pada rambut adalah untuk mencantikkan rambut. Tapi apabila melakukan terlampau banyak kali, ia mampu merosakkan rambut dan [baca lagi…]

10 Tip melupakan bekas kekasih! Gerenti jadi!

Tips Melupakan bekas kekasih

Hi korang, Sebelum ni dah kongsi tips melupakan bekas kekasih dekat Instagram & facebook. Banyak juga feedback yang diterima. Tapi ini tips memang aku kongsi dari pengalaman aku sendiri. Aku tahu bukan senang nak melupakan bekas kekasih. Tapi kalau bekas kekasih tu dah nak kahwin or dah berkahwin, kena la lupakan juga. Bahaya kacau rumah tangga [baca lagi…]

Tips Memikat Wanita dengan Pheromone Perfume

Tips Memikat Wanita Lelaki dengan Perfume

Pernah dengar tak dialog seperti ni. Bila tengah usha awek-awek tu kan, kawan bagi macam ni.. “Weh, muka hang muka pecah ada hati nak awek cun” Makan dalam kan? Tak lagi ayat ni.. “Tengok tu, awek bukan main cun, tapi pakwe muka tak hensem langsung!” Kalau geng perempuan.. “Weh hensem gila pakwe ko, tapi……erm..” dalam [baca lagi…]

19 Tips Bercinta Selepas Nikah

Tips bercinta suami isteri

Assalamualaikum.. Sekadar perkongsian.. Artikal ini di ambil dari facebook… Macam ada ura ura aku dah nak kahwin dah ni.. kekekee…  InsyaALlah… . jom baca 19 TIPS CINTA SUAMI ISTERI … lepas baca silakan share. 1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing. 2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk [baca lagi…]

Tips Bercinta Jarak Jauh! Boleh je kalau ada tolak ansur

Assalamualaikum.. Lama tak keluarkan bab cintan cintun ni. Haha..  Kali ni kita nak cakap pasal Tips Bercinta Jarak Jauh atau lebih dikenali sebagai Long Distance Relationship… Orang kata banyak cabaran dan juga banyak songehnya.. hahah.. Bagi aku memang susah bercinta jarak jauh. Aku sendiri pun pernah mengalami bercinta jarah jauh. Ada yang 5 bulan (cita [baca lagi…]

4 Tips Memilih Hadiah Untuk Yang Tersayang

Tips membeli hadiah untuk teman lelaki dan teman wanita

Assalamualaikum.. Berserabut kepala apabila memikirkan hadiah yang sepatutnya menjadi pilihan, apakah dia suka ke tidak! Ada yang kata minyak wangi, lukisan, jersi dan ada juga yang hadiahkan pakaian dalam sebagai simbolik kasih sayang. Hadiah! Ia sesuatu yang kita selalu fikirkan apabila hari istimewa teman atau ahli keluarga yang kita sayangi kian menjelma. Beli memang boleh, tapi [baca lagi…]