Category Archives: BLOG

Perkara Blogger Perlu Tahu Selain Menulis Blog

Assalamualaikum.. Entry ini di adaptasi dari idea dari blog abg yang suka memberi iaitu Denaihati.. Menurutnya, kalau nak duit raya kena buat entry ni.. hahaha.. Cara dia olah balik entry yang ada dalam blog denaihati.. Sebenarnya saya pilih entry ni sebab ada berkait rapat dengan apa yang ada dalam draft saya..  Apa yang bloggr perlu [baca lagi…]

8Share Penipu?

Assalamualaikum… Dah ramai sekarang buat duit online, ada yang melalui blog, ada yang melalui affiliate, ada yang buat dropship, dan jualan online.. Macam macam.. Sekarang social media lah menjadi punca pendapat mereka ni,..Dulu ada Says, Churp churp dan yang terbaru ada 8Share… Betul ke 8share penipu?  haaaaaa Ok .. sebenarnya boleh di katakan ramai yang tak [baca lagi…]

Dilema Blogger 2 : Cara Kekalkan Hubungan Baik Dengan Advertiser

Belajar cara make up

Assalamualaikum.. yeahh!!.. kita masuk #tipsblogging lagi.. Kali ni untuk dilema. Beberapa hari lepas saya ada post dekat group blogger bertanya kan pendapat mengenai advertiser yang tak bayar payment ikut waktu yang di berikan. Maksudnya janji date 30 hb Mac, tapi dua tiga minggu selepas date tuh baru depa bayar, atau depa tak bayar langsung.. Tak [baca lagi…]

Tips Pengiklanan Untuk Blog

Assalamualaikum.. Hari ini nak cerita sikir pasal tips pengiklanan untuk blog.. Agak kekeringan idea bila duk terperuk kat rumah, susah sebenarnya nak cari idea untuk bercerita. Selepas baca entry 5 Cara Mendapat Pembaca Setia di blog Kak Kujie, baru rasa relief sikit otak ni.. Entry ni khas untuk mereka yang nak tahu mengenai pengiklanan yang [baca lagi…]

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Dah lama tak join giveaway. Kali ni pecah rekod.. Aku rasa macam aku sorang je pengguna wordpress join.. Kekeke.. pa apa pun.. jalan je.. hari ni last day.. Fuh~ GUdluck semua.. ada rezeki insyaAllah.. Hadiah Top Referral – RM50 84 Hadiah untuk dimenangi   Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm) GA ini [baca lagi…]

Cara Tingkatkan Jualan di Facebook dengan Doktor FB

Assalamualaikum.. Sekarang musim ramadhan, tak lama lagi nak raya. Masing masing yang berniaga mesti tengah perah otak camne nak dapat jualan berkali ganda dengan facebook.. masih lagi berfikir caranya?? usah fikir lagi… Pernah dengar mengenai Doktor FB? Ramai yang cuba buat jualan di facebook tapi gagal dan tidak tahu apa punca kegagalan itu. Pelbagai cara [baca lagi…]

Jadi Blogger, Senang Dapat Duit Kalau Tau Caranya

Alhamdulillah.. Sejak jadi blogger, boleh katakan banyak la jugak hasil dari blog ni… Kebanyakkanya Advertorial. tapi masih takda yang fix bulanan dan semua tak menentu. Tak boleh nak declared aku ni banyak dapat income di blog.. Ciput ciput je, lagipun aku bukan full time blogger. Mood pun tumbang selalu, bukan sekali sekala dah..huhu Lain blogger [baca lagi…]

Code Untuk Memudahkan Edit CSS Stylesheet WordPress

Assalamualaikum… Alhamdulillah.. Selamat sudah edit blog kesayangan ni. Daripada theme Sensational bertukar kepada Speedo. Kenapa aku tukar? Ok, sebenarnya aku ni suka sangat edit stylesheet CSS theme aku, kalau aku bosan dah dengan warna, dan mahu design border atau besarkan sidebar,  memang aku akan direct terus tukar. Tapi geram pulak aku bila aku edit CSS [baca lagi…]