Category Archives: LIFESTYLE & PERSONAL

Kain Pasang Japanese Cotton Murah Untuk Hari Raya!

Koleksi Kain Pasang dari Japanese Cotton Murah

Hi, nak raya dah. Masih mencari kain pasang untuk buat baju raya? Meh kita kongsi kain pasang dari Japanese Cotton Murah untuk korang. Sekarang memang ramai yang cari Japanese Cotton / Cotton Jepun untuk buat baju raya. Tak kira baju kurung biasa atau baju kurung moden. Macam mana ciri-ciri Japanese Cotton? Ha.. meh nak bagi [baca lagi…]

6 Kelebihan Ephyra Skin Bar Untuk Penjagaan Muka! Berseri!

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 2

Hi semua, Dah lama rasa tak bercerita mengenai kecantikan kat blog ni. Sangat jarang dah sekarang sebab jumpa produk yang memang sesuai untuk muka. Dulu masa zaman sekolah terkenal dengan produk Fair & Lovely. Memang pakai yang tu je dulu. Lepas tu tukar tukar produk lain. Tapi hampa! Baru-baru ni, pihak Ephyra ada buat giveaway [baca lagi…]

AQU Skincare It’s Me kini berada di Watson!

Aqu Skincare di Watson

Hi, AQU, penjangaan kulit muka buatan Malaysia kini secara official telah melancarakan produk rangkaian pertama penjagaan kulit yang diberi nama “It’s me” di Kelab Golf Selangor baru baru ini. Kini produk aQu – It’s Me telah berada di Watson seluruh Malaysia. Fakta mengenai aQu – It’s Me Merupakan produk kecantikan berasaskan air yang mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan [baca lagi…]

Main Laser Tag di Galactic Laser, Midvalley. Tips Menang Laser Tag?

Main Laser tag di Galastic Laser Midvalley

Hi, Laser tag di Galactic Laser Midvalley salah satu lagi indoor activities yang boleh dilakukan satu keluarga. Apa yang aku suka, laser tag ini tak sakit macam main paint ball. Boleh lebam woo. Tapi ini hanya dengan laser dan sound effect buatkan yang main tu teruja. Memang tak sakit dan puas hati. Baru-baru ni sempena [baca lagi…]

Kena Saman Parking di KLIA. Melayang RM100 ke PDRM

Kena Saman Parking di KLIA. Melayang RM100 ke PDRM

Hi, Lama tak bercerita. Kisah pertama kali kena saman dengan PDRM. Selama ni kena saman dengan DBKL buat selamba je. Kali ni dah tak boleh selamba dah. Sebab kereta orang. Haish. Macam mana boleh kena saman PDRM? Pukul 5 pagi bertolak ke KLIA. Kisahnya nak hantar travel blogger Rayyan Haries yang akan pergi ke Kalkota [baca lagi…]

Cara Melebatkan Rambut Dengan Mudah dan Berkesan – Dove Volume & Nourishment

Hi, Anda ada masalah rambut nipis dan kering? Mesti kecewa setiap kali pegang rambut dikepala, terasa kering, terasa tak bermaya, paling penting terasa nipis. Terutama yang memakai hijab. Masalah ini sering berlaku, tapi ada yang buntu nak selesaikan sehingga hanya mampu membiarkan sahaja atau terpaksa bayar mahal untuk rawat rambut di salon. Sebelum ini, ada [baca lagi…]

Promosi Baju Raya Murah di Pusat Pakaian Hari Hari!

Hi, Haha, baru dua hari puasa, tapi dah shopping baju raya di Pusat Pakaian Hari Hari sebelum puasa. Keh. Sebenarnya bukan apa, selalu kalau tahun-tahun lepas, selalu shopping raya seminggu sebelum raya. Lepas tu mula la nak beli baju yang berkenan dihati tapi tak ada saiz. Biasa macam tu la, saya memang selalu jadi peneman [baca lagi…]

#TSDayOut Tempat Bersejarah di Klang Yang Perlu Anda Tahu!

Gedung Raja Abdullah

Hi, #TSDayOut Selangor Meets Sarawak 2015 dah habis, tapi masih demam-demam lagi haha. Pertama kali dapat email jemputan dari Tourism Selangor menyatakan saya terpilih untuk menyertai #TSDayOut kali ni. Sungguh la sangat teruja sebab bukan senang nak terpilih. Tapi Alhamdulillah, rezeki. #TSDayOut Selangor Meets Sarawak 2015 kali ini berlangsung selama 4 hari 3 malam di [baca lagi…]