Category Archives: REVIU NOVEL

Suamiku Encik Perfect 10 Adaptasi Novel di Astro

Sinopsis Encik Suami Perfect 10

Suamiku Encik Perfect 10. Boleh dikatakan one of the best novel yang saya pernah baca. Ada lawak, ada sedih, ada gembira. Novel Encik Suami Perfect 10 adalah novel terbitan Karya Seni yang ditulis oleh Syamnuriezmil. Dengan ketebalan 527 muka surat, sangat syok baca! Encik Suami Perfect 10 akan ditayangkan di Astro pada 22 Januari 2015. [baca lagi…]

Novel Seseorang Untuk Aku – Rehan Makhtar (REVIEW)

Novel Seseorang Untuk Aku Rehan Makhtar

Hi, Dah agak lama tak review novel. Ye la, baca novel rajin, menulisnya agak kurang rajin. Tapi kali ni rajinkan diri sebab nak naikkan semua blog ni. Rehan Makhtar. Aku kenal dia sebab aku baca novel online di blog beliau. Sebab dah tak ada bajet untuk beli novel jadi aku baca la novel online.  Jumpa [baca lagi…]

Suamiku Encik Sotong – Novel Adaptasi ke Drama

Suamiku Encik Sotong

Suamiku Encik Sotong, sebuah novel yang diadaptasi ke drama di saluran Astro. Novel Suamiku Encik Sotong ditulis oleh Syikin Zainal dan diterbitkan oleh Media Prima dibawah Karangkraf. Mula mula saya tengok trailer drama Suamiku Encik Sotong saya agak tertarik dengan lakonan Shanaaz. Memang buatkan kita tergelak. Belum lagi layan drama. Tahniah buat Sharnaaz.! Dalam Drama [baca lagi…]

Review Novel Hatimu Milikku – Eliza Ab

Review Novel Hatimu Milikku - Eliza AB

Assalamualaikum.. Ok.. aku tertarik nak beli novel ni bila aku baca novel ni dekat Penulisan2u sebelum berlarutan ke blog personal penulis novel ni iaitu Eliza Ab. Tertarik bila baca permulaan novel ni. Mengisahkan seorang perempuan yang berkahwin atas dasar cinta tanpa disukai oleh ibu mertua. Disaat melayari rumahtangga bahagia, dengan kandungan yang mula membuah, si [baca lagi…]

Review Novel Untuk Semua Dosaku by Rin Ahmad

Review Novel Untuk Semua Dosaku by Rin Ahmad

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. Ada kelapangan sikit nak buat review novel favorite saya. Untuk Semua Dosaku dari Novelist Rin Ahmad. Kenapa jadi favorite saya, sebab cerita ni menceritakan kisah seorang yang bernama Nur Lisa yang terperangkap hidup sebumbung kerana adiknya. Hidup luar negara dan sebumbung buatkan Azri dan Nur Liza yang sebelum ni membuat perjanjian sebagai housemate [baca lagi…]

Review Novel 13 Jam A380 – Evelyn Rose

Tahniah kepada penulis, Evelyn Rose kerana berjaya masukkan unsur islamic dalam novel ni. Ikut secara ringkas, Hana seorang pemasang angan angan yang mengimpikan untuk berkahwin dengan anak jutawan. Tanpa disangka, pertemuan 13 jam didalam pesawat A380 adalah permulaan segala galanya. Di saat mengetahui tentang dosa dan pahala, 13 Jam menjadi titik kenangan indah mereka lakarkan dalam [baca lagi…]