Hi,

Blackberry lancarkan produk baru iaitu Blackberry Passport. Mula-mula dah dapat banyangkan kenapa namanya Passport, rupanya betul sangkaan saya, rupanya dan saiznya sebesar Passport!

Bagi mereka yang sering travel, mungkin Blackberry Passport sesuai untuk anda. Takkan ada lagi manusia yang tertinggal passport, tapi mungkin ada yang tertinggal Blackberry Passport. haha

Agak lamakan Blackberry menyepi. Kini muncul dengan teknologi gempak dari Blackberry.

Blackberry Passport!

Blackberry Passport dihasilkan khas untuk perniagaan yang didorong oleh produktiviti yang mahukan telefon pintar yang memberi kuasa kepada mereka dengan alat-alat mudah alih yang mereka perlukan untuk perkara yang dilakukan, tanpa mengorbankan gaya atau mudah alih.

Harga Blackberry Passport

Sebab tuh Blackberry passport lebih besar dan bersegi skrinnya.

Skrin persegi besar dioptimumkan untuk tontonan dan mewujudkan kandungan, dan akan membuat tugas-tugas harian seperti membaca dan menulis e-mel, menyemak dan mengedit dokumen, melayari web, dan peta navigasi, lebih selesa dan tanpa tenaga.

Kalau nak buka excel, Blackberry Support mampu view keseluruhan sheet yang ada.

Blackberry Passport Launching-6

Spesifikasi Blackbery Passport

 • Large High-Resolution Square Screen 4.5” square screen dengan ratio 1:1 , 1440×1440 pixel (453 dpi) HD display and Corning® Gorilla® Glass 3 for added strength.
 • Innovative BlackBerry® Keyboard – Ini paling saya berminat. Boleh scroll up and down di Qwerty Pad. Mudah. 
 • BlackBerry® 10 OS 10.3 – BlackBerry 10.3 operating system, termasuk features baru seperti BlackBerry Assistant, BlackBerry Blend and Amazon Appstore. 
 • Best-in-Class Battery Life – kapasiti bateri 3450 mAh. Merupakan bateri kuasa paling besar untuk smartphone ataupun phablet. Untuk aktif user boleh tahan sehingga 30 jam untuk penggunaan pelbagai.
 • Dual App Storefronts for a Wealth of Professional and Popular Apps
  • BlackBerry World BlackBerry World showcases essential productivity apps for business professionals looking to drive efficient communications and collaboration.
  • Amazon Appstore – Preloaded on BlackBerry Passport, users can access popular consumer apps through the Amazon Appstore, including the latest Android games and apps, such as Minecraft – Pocket Edition, Candy Crush Saga, Pinterest, Temple Run 2 and Cut the Rope 2.
 • BlackBerry Assistant  Untuk penggunaan direct dari komputer. Pengguna boleh sambungkan peranti blackberry ke komputer menggunakan Blackberry asisstant. So senang untuk balas email atau mesej. Sebenarnya kaedah ni dah ada dekat peranti sony, cuma tak ramai yang guna.
  Lagi satu voice command. Sangat terbaik. !
 • Premium Components –  Quad Core 2.2 GHZ Processor, 3 GB RAM, 13 MP OIS rear camera, 2MP front camera and 32 GB memory.
 • BlackBerry® Natural Sound – BlackBerry Pasport datang dengan pembesar suara yang kuat dan sistem mikrofon quad yang menyampaikan satu pengalaman mendengar yang berkualiti tinggi . BlackBerry Teknologi Natural Sound dibina  untuk menyesuaikan dengan Wi -Fi dan bunyi panggilan sel bergantung kepada kedudukan telefon dan bunyi latar belakang.
 • Harga Blackberry Passport Malaysia

Jadi orang pertama memiliki Blackberry Paspport!

Untuk anda yang berminat nak membeli Blackberry passport, Blackberry passport boleh singgah di Celcom bermula 10 Oktober 2014 dan partner lain bermula 1 November 2014 dengan harga RM2,399.

Spesifikasi Blackberry Passport Malaysia

Blackberry Passport Black di Malaysia

Harga Blackberry Passport di Malaysia

Harga Blackberry Passport di Malaysia

One thought on “Blackberry Passport Dengan Harga RM2399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge