Author Archives: Miss Norfa

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan

5 cara atasi masalah kemurungan

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan | Dalam kehidupan kita sebagai seorang manusia memang akan ada hari ups and down. Itu lumrah. Semua orang akan rasa. Yang bezanya bagaimana kita jalani ups and down  ni dan elakkan diri dari masalah kemurungan. Kemurungan dikenali juga sebagai tekanan perasaan (depression). Ia merupakan penyakit psikologi tidak kira pada lelaki, wanita, [baca lagi…]

Cara Renew Roadtax Motor Mati Lebih 1 Tahun

Cara renew roadtax motor mati lebih 1 tahun

Cara Renew Roadtax Mati Selepas 1 Tahun | Kekangan masa, kekangan wang, berkerluarga dan tinggal di kediaman tinggi boleh jadi punca motor tak di digunakan dalam tempoh yang lama sehingga 5 bulan. Sampai roadtax mati pun tak ingat nak renew. Geleng kepala je la mampu. Masa mula-mula nak renew roadtax motor, ingat boleh renew di [baca lagi…]

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan!

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan 2

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan! | Agak lama tak baking dan tak share resepi kat blog ni. Hari ni tiba-tiba kakak kita suruh kita buat brownies. Tak pernah-pernah buat. Minta resepi dekat rakan-rakan blogger, dapat la resepi dari kak Erny dah siap buka untuk rujukan. Tapi, tiba tiba malas nak sukat gram-gram ni. [baca lagi…]

Hikmah Sedekah – Cara Seorang Ayah Ajar Bersedekah & Rezeki Murah

Hikmah Sedekah Cara Seorang Ayah Ajar Sedekah & Rezeki Murah

Kali ni nak share, hikmah sedekah melalui pemerhatian saya sebagai seorang anak. Saya ni seorang pemerhati. memang selalu memerhati dari dulu. Cerita ni bukan nak bermegah. Cuma just nak share, kenapa murah sangat rezeki papa walaupun, pernah kena tipu dengan nilai yang banyak.. 1) BERSEDEKAH DENGAN TABUNG MASJID Masa kecil, setiap kali sembahyang jumaat, papa [baca lagi…]

Doa untuk melupakan seseorang

Doa Untuk Melupakan Seseorang

Doa untuk melupakan seseorang | Bukan senang untuk melupakan seseorang. Lagi lama tempoh pengenalan lagi susah untuk melupakan. Kuatnya seseorang itu bila dia mampu menghadapi kehilangan dengan tenang dan sabar. Dan disaat sukar untuk terima perpisahan dia mampu senyum. Banyak perkara yang membuatkan kita susah untuk lupakan seseorang. Salah satunya mungkin barangan pemberian yang ada [baca lagi…]

Macam mana rasanya sakit senggugut?

Senggugut. Perempuan je rasa macam mana sakit senggugut. Kalau senggugut datang, sampai dah tak boleh buat apa. Kalau dekat kelas, geng-geng lelaki paham la kalau kawan perempuan sendiri dah tekan perut dan tidur dalam kelas. Sampai geng lelaki yang sibuk tanya.. “tu kenapa?” “weh, ko ok tak?” “Weh gi tidur kat bilik rawatan laaa.”. Macam-macam… [baca lagi…]

Live Streaming Indonesia Idol 2018

Live Streaming Indonesia idol 2018 Juri 2

Live Streaming Indonesia idol 2018 | Indonesia Idol 2018 dah kembali. Ni dah musim ke 9. Sebelum ni tak pernah follow Indonesia Idol, tapi bila tahu ada Judika, terus follow. Kalau tengok Audition Indonesia Idol sebelum ni, agak serius juri juri semasa sesi audition. Tapi untuk Indonesia Idol 2018 ni lebih kelakar dan fun. Juri-juri [baca lagi…]