Monthly Archives: July 2015

Resepi Kuah Yong Tau Fu

Resepi Kuah Yong Tau fu. Pertama kali buat sebab nak makan Yong Tau Fu. Nih semua gara gara adik aku yang mengidam kot.. Hahaha.. Tup tup jumpa resepi dan tertarik dengan bahan yang digunakan memandangkan bahan tersangat terhad. Ada resepi kuah yong tau fu guna taucu, rasa macam agak pelik,.. tapi yang aku buat ni tak [baca lagi…]

6 Kelebihan Ephyra Skin Bar Untuk Penjagaan Muka! Berseri!

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 2

Hi semua, Dah lama rasa tak bercerita mengenai kecantikan kat blog ni. Sangat jarang dah sekarang sebab jumpa produk yang memang sesuai untuk muka. Dulu masa zaman sekolah terkenal dengan produk Fair & Lovely. Memang pakai yang tu je dulu. Lepas tu tukar tukar produk lain. Tapi hampa! Baru-baru ni, pihak Ephyra ada buat giveaway [baca lagi…]

10 tips memikat LELAKI Idaman Anda!

10 tips memikat LELAKI Idaman Anda!

Hahah.. tetiba nak bagitau 10 tips memikat LELAKI Idaman! Tak kira la lelaki tu sado ke tak sado. Janji lelaki tu lelaki idaman anda. Tapi bagi aku la, aku leh suka lelaki pikat perempuan. Tapi tak ada salah pun kalau nak pikat lelaki. Konon konon nak cari yang sama standard la.. Almaklum la, sekarang ni ramai [baca lagi…]

AQU Skincare It’s Me kini berada di Watson!

Aqu Skincare di Watson

Hi, AQU, penjangaan kulit muka buatan Malaysia kini secara official telah melancarakan produk rangkaian pertama penjagaan kulit yang diberi nama “It’s me” di Kelab Golf Selangor baru baru ini. Kini produk aQu – It’s Me telah berada di Watson seluruh Malaysia. Fakta mengenai aQu – It’s Me Merupakan produk kecantikan berasaskan air yang mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan [baca lagi…]

Cara Buat Aduan Barang Pos Laju Rosak dan Hilang

Aduan Pos-Laju Barang Rosak dan lambat sampai, rosak dan hilang

Hi, Satu lagi isu yang semakin teruk semakin menjadi-jadi. Kejujuran seorang pekerja Pos Laju dan Pos Malaysia.  dimana barang pos laju tak sampai, barang pos laju rosak dan barang pos laju hilang. Ramai juga blogger yang kena apabila client hantar barang nak review, bila sampai barang dah di buka, dan ada diantaranya barang rosak serta [baca lagi…]

Resepi Apam Susu Milo Mudah dan Cepat

Resepi Apam Susu Milo Mudah dan Cepat -002

Hi, Dah lama tak kongsi resepi. Hari ni nak konsi resepi apam susu milo yang diolah sendiri oleh saya. hehe.. Sebelum ni mama yang selalu buat apam susu, sedap dan sangat senang. Kali ni sendiri buat, sebab tiba-tiba terasa nak makan dan ingin sesuatu untuk dikunyah setiap kali buat kerja. Resepi Apam Susu Milo mudah [baca lagi…]

Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 Janji Kelainan! Jom Bersukan!

Sepetang Bersama Blogger 2015 & Yeos 6

Hai, Ramai yang excited menunggu pengumuman hari Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015. Alhamdulillah, sempat pergi ke majlis pengumuman hari #SBBYeos2015 haritu.  Ini adalah #SBB yang ke 4 dah. Tahun ni memang menjanjikan kelainan sebab kali ni #SBBYeos2015 akan dilakukan secara outdoor. Bukan lagi indoor macam sebelum ni.  Dan aku rasa ia lebih menarik. Kenapa [baca lagi…]

Butik Penmerahdotcom di Bangi. Jubah Wawa Zainal Laris Habis!

Butik Penmerahdotcom Bangi 011

Siapa pergi pembukaan butik Penmerahdotcom di Bangi? 28 Mac 2015, segala penat lelah akhirnya terbayar dengan hasilnya Butik fizikal milik Penmerahdotcom. Sebagai seorang kawan, turut gembira dengan kejayaan rakan blogger dan rakan senegeri yang sering kali bagi aku nasihat! Tahniah Kak Anne. Proud of you! Ternyata, kejatuhan dulu adalah kejayaan hari ini. Butikpenmerahdotcom buat sale besar-besaran [baca lagi…]