Monthly Archives: December 2014

Blogger untuk Pemasaran Produk Syarikat

Hi.. Dah lama saya tak sembang pasal dunia blog. Blogger sekarang bercambah-cambah. Mujur saya dah boleh catch up kewujudan blogger yang saya rasa ramai juga saya tak kenal. Ada yang pertikai, “Kenapa ramai sangat blogger sekarang ni?” Ada yang mungkin menulis blog gara-gara hobi dan ada mungkin juga yang sememangnya nak buat duit dengan blog selepas [baca lagi…]

Tunic Dress Murah di Hidy Store Fukubukuro Day!

Fukubukuro Day pertama di Malaysia

Hi.. Ingat gambar ni? Yes! Ini tunic dress dari Hidy Collection. Tunic dress ni macam blouse tapi dia bukan busana muslimah. Tunic dress adalah universal. Boleh pakai oleh semua orang, semua bangsa. Anda penggemar Tunic Dress? Set! Kita sama! Saya suka sebab tunic dress ni labuh dan kain yang digunakan cantik! Agak susah la nak [baca lagi…]

Senarai Gerai Pisang Goreng Cheese Malaysia

Pisang Goreng Cheese Kuala Lumpur Popular - The Pisang Cheese 5

Fenomena Pisang Goreng Cheese semakin menjadi-jadi. Hebat sungguh penangan makanan dari Jakarta Indonesia ni. Ramai pengusaha dah buka gerai Pisang Goreng Keju. Lagi hebat hanya gerai kecil biasa tapi, pelanggannya ya Ampun! Ramai sungguh. Ada banyak gerai yang ada kat Malaysia sekarang ni. Meh kita tengok senarai dan terjah satu satu. Senarai Gerai Pisang Goreng [baca lagi…]

Bukit Bendera Penang antara Tempat Menarik di Penang

Bukit Bendera Tempat Menarik di Penang

Tak sah kalau pergi Penang tak jejak di Bukit Bendera atau lebih dikenali sebagai Penang Hills. Cuti-cuti di Penang kali ini lebih bermakna sebab pergi dengan geng Travel Log dan kenangan di abadikan dalam camera sendiri. Bukit Bendera (Penang Hills) Bukit Bendera terletak antara Pulau Pinang dan Kedah. Merupakan kawasan Parlimen semasa jajahan british dahulu [baca lagi…]

3 Sebab Perlu Tonton Filem Rentap! Apa itu Parkour?

5 sebab kena tonton filem rentap 2

Setiap tahun pasti ada banyak filem Melayu yang dikeluarkan. Saya tengok semua? Tak! Saya tak tengok melainkan ia betul-betul berkualiti. Ada banyak cerita melayu yang dibuat sekadar ada cerita. Ye memang tak dinafikan tak semua. Tapi kebanyakkanya rakyat Malaysia sendiri tak puas hati dengan kualiti filem melayu yang ada. Bila ajak tengok sahaja, mesti akan [baca lagi…]

Baby Shower Event di Orange Berries. Apa itu Baby Shower?

Baby Shower Event Redmummy at Orange Berries Cafe 1

Ramai yang tertanya apa itu baby shower? Kenapa ramai sangat artis buat baby shower? Ada yang kata membazir duit je. Eh, pakai duit awak ke? Saya sempat ke Majlis Baby Shower yang dirancang oleh seorang blogger Kak Redmummy untuk sahabat baiknya beberapa hari lepas. Tertanya-tanya juga apa maksud Baby Shower? Apa yang dibuat di Majlis Baby Shower. [baca lagi…]

Beli Kasut Online Murah di Zalora Malaysia

Beli Kasut di Zalora Online 3

Hi, Setengah orang dia tak percaya pembelian online, tapi setengah orang lebih suka membeli secara online. Baru-baru ni kali kedua saya buat pembelian online di Zalora. Di Zalora boleh beli kasut online murah! Pembelian pertama saya adalah wedges dan water bag. Jumlah harga RM70++. Saya keluarkan RM20 je sebab pakai kupon RM50. Hehe. Kali ni yang [baca lagi…]