Monthly Archives: April 2012

Kereta berasap gara gara turun bukit pakai gear auto D

Kereta berasap..tanpa tahu apa sebab masa turun dari Genting semalam.. agak cuak.. mula mula bau hangit.. ingatkan kereta orang lain rupanya kereta sendiri.. Makin lama makin kuat bau hangit, and suddenly tayar sebelah kiri berasap.. jem.. cuak dah.. haha.. stop, tunggu punya tunggu mujur ada org dekat dekat situ tolong tengokkan.. and katanya disebabkan pakai [baca lagi…]

Macam mana dikatakan judi..?

Assalamualaiku.. 3 hari lepas aku pergi I-city untuk pertama kali.. sungguh agak rindu la nak main lotte world kat Korea.. funfair terbesar dan masuk serta bermain di biayai oleh Univerity yang kami menginap.. Apa ada kat I-city? Ada lampu warna warni, ada rumah ais? rumah ke? yang pasti kalau nak masuk masa malam kena bayar [baca lagi…]

Jepun : Kalau tak sarapan, hilang dara!

hasil penyelidikan sekumpulan penyelidik Jepun, semalam mendapati golongan muda cenderung untuk kehilangan dara lebih awal jika mengelak daripada sarapan… (pulak dah, wa tak makan sarapan weh, jimat ).. Kajian yang melibatkan 3,000 orang itu, mendapat respons, remaja kehilangan dara pada usia 17.5 tahun berbanding 19 tahun iaitu purata semua rakyat Jepun. Responden yang mengambil sarapan [baca lagi…]

Peraduan iPunya P1, Menangi Volkswagen Golf TSI!!

Wow.. Siapa taknak Volkswagen Golf TSI. Sekarang P1 tengah menganjurkan peraduan Peraduan iPunya Beli dan Menang. Peraduan ni berlangsung dari 20 April 2012 sehingga 17 Jun 2012 iaitu selama dua bulan.. Hadiah apa lagi yang ada?? wow.. Jumlah hadiah semua RM180,000.. selain dari Volkwagen GOLF TSI, ada lagi hadiah lain seperti: – Samsung Galaxy Note [baca lagi…]

Kolej Kediaman Kinabalu, Universiti Malaya Pecah Rekod Logo 1 Malaysia Terbesar

Assalamualaikum.. Baru berkesempatan nak buat entri ini. Siapa sangka, setelah setahun rekod dipegang oleh Universiti Pendidikan SUltan Idris, pada 24 Mac 2012, Projek Bakti Kinabalu 2012 dibawah Kolej Kediaman Kinabalu , Universiti Malaya telah berjaya memecahkan rekod Malaysian Book Of Records dalam mencipta rekod Logo 1 Malaysia Terbesar menggunakan bebola Kertas.. Setelah bertungkus lumus selama [baca lagi…]